Vysokokvalitný invertovaný sirup je vhodný najmä na jesenné a zimné dokŕmenie. Pre včely je ľahko stráviteľný. Základom pre výrobu Belgosuc Invertbee je cukor z cukrovej repy, ktorý bol invertovaný za použitia enzýmov, čím sa zvýšil obsah monosacharidov v produkte na takmer 50%.
Vyšší obsah monosacharidov umožňuje včelám tráviť sirup oveľa rýchlejšie, než pri kŕmení bežným cukrovým roztokom. Cukor, ako základná surovina na výrobu Inverbee, je prísne kontrolovaný počas celého výrobného procesu. Vyvážený pomer fruktózy, glukúzy a sacharózy je zárukou, že výsledný roztok je tekutý a stabilný. Nekrištalizuje ani pri nízkych teplotách a preto ho včely môžu používať počas celej zimy. Sirup neobsahuje neonikotínoidy, má vyrovnaný podiel sušiny, cukru a nízku hladinu HMF (HMF = hydroxylmetyl furfural) – menej ako 20 mg/kg. Invertbee má hustotu 1,37 kg/l, preto je ideálne hustý. NESMIE sa riediť vodou. Riedenie vodou by výrazne znížilo jeho kvalitu a trvanlivosť. Výrobca zaručuje, že produkt ostáva stabilný a nezmenený v pôvodnej podobe, počas celej doby trvanlivosti. Pri dodržaní skladovacích podmienok si produkt drží vyrovnanú hustotu. Keďže nekryštalizuje ani pri nižších teplotách. môžeme s ním včely prikrmovať aj v neskorú jeseň. Je tiež vynikajúci na použitie ako jarný stimulant.
Technické údaje:
Krajina pôvodu: Belgicko
Zloženie: glukózo-fruktózový sirup, cukor, voda, konzervačná látka: E202
Zloženie cukrov: fruktóza 36 %, glukóza 30 %, sacharóza 31%, maltóza 1,5%,
Poznámka: Produkt je vyrobený z cukrovej repy. Neobsahuje škrob a enzymaticky štiepenú sacharózu.
Hustota: 1,37 kg/dm3 20 °C
Podiel sušiny: 72 – 73 % (20°C)
pH: 5,5 – 6,5
HMF 14,2 mg/kg
GMO: bez GMO
Trvanlivosť: 12 mesiacov od dátumu výroby v súlade so skladovacími podmienkami
Skladovacie podmienky: Skladovať v suchu pri teplote 15 – 20 °C a relatívnej vlhkosti vzduchu max. 65 %
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.