Medovicový med sa vytvára pri premnožení vošiek prevažne na listnatých a zmiešaných porastoch.
V porovnaní s kvetovými medmi obsahujú viac fruktózy a dextrínov, ale hlavne väčšie množstvo minerálnych látok a stopových prvkov. Jedna kávová lyžička medovicového medu obsahuje toľko minerálov a živín, koľko sa skrýva v 2-4 lyžičkách bledého medu.
Medovicový med obsahuje len malé alebo žiadne množstvo peľu, čo ho robí vhodným pre alergikov a astmatikov. Používa sa pri poraneniach a ťažko sa hojacich ranách.
Ak vás medovicový med zaujal a chceli by ste sa o ňom dozvedieť viac, odporúčam vám náš článok Medovicový med a jeho účinky.
Skladovanie: Skladujte na tmavom a suchom mieste pri izbovej teplote do 25 °C.
Dodatočné parametre
Kategória: | Slovenský med |
---|---|
Hmotnosť: | 950g |
Krajina pôvodu: | Slovenská republika |
Výrobca: | MEDÁREŇ, s.r.o. |
Zloženie: | Medovicový med |
Adresa potravinárskeho podniku: | Piesočná 35, Bratislava, Slovenská republika |
Popis: | Med je prírodný produkt a môže kryštalizovať. Farba, konzistencia a chuť sa môžu v jednotlivých šaržiach líšiť. |