Pergu nemrazíme ani nesušíme, inak by mohla stratiť časť jeho užitočných vlastností.

Perga - včelí chlieb sa získava z plástov vo včelstve. Včely ho v úli spracujú tak, že ho vrstvia a hlavami ho utláčajú do buniek. Medzi jednotlivé vrstvy dávajú med a výlučky svojich žliaz. V takto upravenom peli nastáva mliečne kvasenie, popraská obal peľového zrnka a vďaka tomu sa zvýši jeho stráviteľnosť.
Pokiaľ by včelstvo nemalo peľ, neprežilo by, pretože by včelie dojčičky nemohli vytvárať kŕmnu šťavu pre plod a materskú kašičku pre výživu matky.
Včelí chlieb sa používa na liečebné účely, pretože je jedinečným doplnkom ľudskej stravy, ktorá obsahuje veľa aminokyselín, bielkovín, tukov, vitamínov a ďalších mikro a makro prvkov.
Pergu vyberáme z úľov iba do konca júna, aby sme nepoškodili včeliu rodinu, keďže perga je veľmi cennou potravou potrebnou pri rozmnožovanie včiel.
Viac o včelom chlebe respektíve perge sa dočítate na našom špecializovanom webe www.perga.sk.
Skladovanie: Chráňte pred priamym slnečným žiarením.
Dávkovanie:
- Postupný nástup: Začnite s menšou dávkou (napríklad ½ čajovej lyžičky denne) a postupne ju zvyšujte, aby ste zistili, ako vaše telo reaguje.
- Spôsob podania: Pergu môžete pridať do jogurtu, smoothie, čaju alebo ju zmiešať s vodou či medom. Odporúča sa užívať ju na prázdny žalúdok, čo môže pomôcť lepšiemu vstrebávaniu živín.
Dodatočné parametre
Kategória: | Včelí peľ |
---|---|
Hmotnosť: | 160g |
Krajina pôvodu: | Slovenská republika |
Výrobca: | MEDÁREŇ, s.r.o. |
Zloženie: | Perga |
Adresa potravinárskeho podniku: | Piesočná 35, Bratislava, Slovenská republika |